Bestseller-milliardær er nyeste offer i gammelt fupnummer med bitcoins
-
Anders Holch Povlsen, Danmarks rigeste mand og ejer af tøjvirksomheden Bestseller, fortæller om et smuthul til rigdom i Go’ Morgen Danmark, skriver dagbladet Information tilsyneladende
-
Ifølge artiklen kan alle og enhver blive millionærer på blot tre-fire måneder, hvis de bruger investeringsplatformen Bitcoin Edex 4.0
-
Men nyhedsartiklen er svindel og humbug - og har intet med Information at gøre
-
TjekDet har flere gange skrevet om, hvordan kendte danskere bliver misbrugt i falske artikler til at fortælle om bitcoin-investeringer
“Det, der har givet mig succes, er at benytte mig af nye muligheder hurtigt og uden tøven. Og lige nu tjener jeg flest penge på et nyt program kaldet Bitcoin Edex 4.0 til automatisk handel med kryptovaluta.”
Bag citatet står angiveligt den danske erhvervsmand og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen. Det kan man i hvert fald læse i en artikel, der foregiver at være bragt i Information, som deles i et facebookopslag med flere end 215.000 visninger.
Ifølge artiklen fortæller Anders Holch Povlsen i TV 2-programmet Go' Morgen Danmark, at alle og enhver kan blive millionærer i løbet af tre-fire måneder ved at bruge det nye program til automatisk handel med kryptovaluta.
Men artiklen har ikke en snert af sandhed i sig, og den er næsten identisk med andre fupartikler, som TjekDet har skrevet om flere gange tidligere.
“Det er svindel og misbrug,” oplyser Kasper Reggelsen, der er kommunikationschef i Bestseller.
Familiefaren med flere navne
Den falske artikel med Anders Holch Povlsen indeholder også billeder af ukendte personer. I alle tilfælde hævdes det, at personerne på billederne er vilde med bitcoininvesteringer. Men billederne er taget helt ud af kontekst.
Et nærmest grotesk eksempel er billedet af en familie. Her fremhæves online redaktøren Zachary Tisdall, der efter bitcoininvesteringerne nu har kunnet give sin kone og to døtre et bedre liv.
Og tilsyneladende har vi at gøre med en "far" i mange roller. Billedet af familien findes også på Jehovas Vidners hjemmeside – og her falder der ikke et eneste ord om bitcoins.
TjekDet har før modtaget et par henvendelser fra læsere, der uforvarende er havnet i fælden. De har berettet om økonomiske tab på flere tusinde kroner. Og i et ’ægte’ interview kunne Ekstra Bladet sidste år berette om Dennis Jenkins, som blev luret ind i svindlernes fangarme, efter at have læst et falsk interview med Mads Mikkelsen.
Er du også kommet i kløerne på bitcoin-fupmagerne og har udleveret dine kreditkortoplysninger, bør du omgående kontakte din bank.
Samme fidus i ny forklædning
Fupmagerne bruger ofte den samme artikelskabelon med kendte danske mediers logoer, og hver gang indeholder de falske artikler anprisninger af et digitalt investeringsværktøj. Billeder og navne på kendte personer bliver skiftet ud, mens kun enkelte dele af artiklernes tekster varierer.
I løbet af de seneste år har blandt andet blandt andre skuespilleren Mads Mikkelsen, komikeren Finn Nørbygaard, fodboldspilleren Preben Elkjær, skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og statsminister Mette Frederiksen måttet lægge person til lignende fupnumre. Det gælder også partiformanden Rasmus Paludan, journalist og forfatter Jørgen Leth samt studieværten Mads Steffensen.
Ud over at love, at man hurtigt kan tjene en formue ved at investere i en handelsplatform for kryptovaluta, finder man i artiklen også links til en side, hvor man kan tilmelde sig platformen ved at indtaste sine kontooplysninger.
I 2018 år afprøvede TjekDet løftet om hurtig rigdom, og i den artikel kan du læse, hvordan du lynhurtigt bliver ringet op af ukendte bagmænd, der lover dig guld og grønne skove, hvis du tilmelder dig "platformen".