Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Henry Kissinger har ikke talt om at bruge vacciner til befolkningskontrol ved opdigtet WHO-komité

Faktatjek 4. aug 2021  -  3 min læsetid
This describes the image
Foto: John Macdougall/AFP/Ritzau Scanpix
  • Massevaccination baner en direkte og yderst profitabel vej til befolkningskontrol. Sådan skulle den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger have sagt ved en komité under WHO

  • Det påstår i hvert fald flere opslag på sociale medier, der deler billede af, hvad ligner et affotograferet magasin

  • Men Henry Kissinger afviser overfor TjekDet nogensinde at have sagt noget, der kommer bare i nærheden af, hvad han tages til indtægt for i opslagene. Og den WHO-komité, hvor han skulle sagt det, findes slet ikke

  • Det affotograferede magasin lader da også til at være en pamflet sammenflikket af diverse vaccinekritiske påstande, som flere gange er blevet tilbagevist

Hvis man kan få masserne til at acceptere vaccinationer, kan man også få dem med på at donere deres blod og organer samt genetisk modificere og sterilisere deres børn. På den måde kan man kontrollere og begrænse verdens befolkning – og tjene milliarder derved. 

Det budskab skulle Henry Kissinger, der var amerikansk udenrigsminister fra 1973-1977 og national sikkerhedsrådgiver fra 1969-1975, angiveligt have leveret ved Verdenssundhedsorganisationen WHO’s Komité for Eugenik (Council on Eugenics) 25. februar 2009. 

I hvert fald hvis man skal tro et billede, der lige nu deles på Facebook

Det er øjensynligt en affotografering af et magasin eller en pamflet, hvor man ser et billede af Henry Kissinger over det opsigtsvækkende citat om udtynding af menneskeheden gennem blandt andet vaccinationspåbud.

Men udtalelsen lader til at være komplet opspind. 

Det er ikke muligt at genfinde den i nogen offentlige optegnelser over Henry Kissingers udtalelser, og den forhenværende udenrigsminister, der i dag er 98 år, afviser da også overfor TjekDet nogensinde at have sagt de ord. Desuden har WHO har ikke nogen Komité for Eugenik.

Billedet af den affotograferede pamflet, der lige nu florerer på Facebook, lader til at stamme fra en twitterprofil, som tilhører den britisk-australske tv-stjerne Nicola Charles.


Kissinger afviser 

På Henry Kissingers hjemmeside kan man finde flere af hans mest prominente taler og interviews. Her finder vi dog ikke noget fra den 25. februar 2009, hvor Henry Kissinger angiveligt skulle have holdt en tale i WHO’s Komité for Eugenik.

Heller ikke ad andre veje har det været muligt at finde troværdige kilder på, at Henry Kissinger skulle have sagt de ord, han lægges i munden på sociale medier.

Der findes dog en skrivelse, som knytter Henry Kissinger sammen med begrænsning af befolkningstilvækst, nemlig den såkaldte Kissinger-rapport, der blev udarbejdet for USA’s nationale sikkerhedsråd i december 1974. 

Rapporten er 123 sider lang og bærer titlen ‘Implikationer af verdensomspændende befolkningstilvækst på USA’s sikkerhed og udenlandske interesser”. Men rapporten indeholder dog ikke et ord om vaccination. 

Henry Kissinger afviser da også nogensinde at have sagt, hvad han tages til indtægt for af facebookbrugerne. Til TjekDet oplyser den tidligere udenrigsminister og nationale sikkerhedsrådgiver kort og godt: 

“Jeg har aldrig givet den udtalelse eller noget, der minder om, til noget medie eller noget andet sted.” 

Ingen Komité for Eugenik

Henry Kissingers ord skulle være faldet ved WHO’s Komité for Eugenik, påstås det i opslagene.   

Eugenik er en opfattelse, der var særligt fremherskende i 1930’erne, og som gik ud på, at man kunne forbedre menneskehedens arvemasse blandt andet ved at sterilisere kriminelle, udviklingshæmmede, psykisk syge og homoseksuelle. 

Men WHO har ikke nogen Komité for Eugenik, oplyser verdenssundhedsorganisationens presseafdeling til TjekDet.  

De henviser til en artikel fra nyhedsbureauet Reuters, der ligeledes afviser, at de udbredte udtalelser fra Henry Kissinger nogensinde har fundet sted. I artiklen siger en talsperson for Verdenssundhedsorganisationen, at der slet ikke findes en Komité for Eugenik under WHO.

Sammenflikket pamflet

Billedet, der deles på Facebook, lader til at stamme fra en twitterprofil, som tilhører den britisk-australske tv-stjerne Nicola Charles, der flere gange har delt vaccinekritisk indhold. TjekDet har spurgt hende, om hun selv har taget billedet af pamfletten, eller hvor hun har det fra, men hun har ikke svaret på henvendelsen. 

Det har derfor ikke været muligt at spore den affotograferede skrivelses egentlige oprindelse. Den ser dog mest af alt ud til at være et sammensurium af diverse vaccinekritiske påstande, som nogen har flikket sammen og printet i pamfletformat. 

Citatet fra Henry Kissinger, som fylder pamflettens ene side, har tidligere været delt på sociale medier med samme billede, skrifttype og opsætning. Samme citat, men med andet billede og opsætning, har desuden været delt så langt tilbage som marts 2019.

Ifølge det amerikanske faktatjekmedie Check Your Fact florerede citatet dengang som følge af et udbrud af mæslinger, der ellers betragtes som udryddet i USA. Udbruddet blev knyttet til ikke-vaccinerede personer. Og nu cirkulerer det altså igen i forbindelse med coronapandemien. 

På pamflettens anden side kan man ane dele af en sætning: “6000% In… Deaths… 1st Quar…”. Med en googlesøgning finder man hurtigt frem til vaccinekritiske blogindlæg med en overskrift, der synes at passe med den amputerede sætning i pamfletten. Ifølge blogindlæggene er der sket en stigning på 6.000 procent i rapporterede vaccinedødsfald i år i forhold til sidste år. 

Også dén påstand er tilbagevist af flere faktatjekmedier, heriblandt amerikanske PolitiFact.

Opdateret 4. aug 2021