Virale opslag beskylder legetøj for at bære pædofile tegn

Faktatjek 7. maj 2024  -  2 min læsetid
Tjekdet
Opslag på sociale medier hævder, at legetøjsgiganten Fisher-Price udstyrer deres legetøj med særlige symboler for at normalisere pædofili. Foto: Shutterstock
  • Facebookopslag hævder, at legetøjsbolde er udstyret med symboler, der skal normalisere pædofili

  • Legetøjsproducenter er før blevet grundløst anklaget for at bruge symbolerne på produkter til børn

Der er pædofile symboler på legetøj fra Fisher Price.

Sådan lyder det i opslag på sociale medier, der florerer i både Danmark og udlandet. Opslagene viser billeder af små bolde fra et legemonster til de allermindste lavet af legetøjsgiganten Fisher Price.

På den blå bold er der en lille trekant omgivet af en større trekant, og på den gule bold er et mindre hjerte omgivet af et større hjerte.  

Ifølge opslagene er der tale om pædofilisymboler, som ifølge et dokument fra det amerikanske forbundspoliti FBI bliver brugt af pædofile til at kommunikere med hinanden.

På sociale medier har brugere de senere år også delt samme påstand om, at Fisher-Price-legetøjet er mærket med pædofile symboler. Fisher-Price har modtaget kommentarer på Facebook om, at firmaet skulle være i ledtog med pædofile. Og facebookopslagene er også delt i en britisk gruppe, der udstiller pædofile

Tjekdet
Billedet, der florerer på sociale medier, viser, at der skulle være pædofile symboler på bolde til et legemonster fra Fisher-Price. Foto: Facebook

Monster Truck også udsat for rygter

Opslagene henviser til, at FBI i et dokument skulle have identificeret de præcist samme symboler som et kodesprog blandt pædofile. Dokumentet er blevet offentliggjort af Wikileaks og findes nu på deres hjemmeside. FBI har ikke bekræftet, at dokumentet er ægte. Og dokumentet siger intet om, hvor udbredt brugen af symbolerne skulle være blandt pædofile. 

Dokumentet og symbolerne er beskrevet i en artikel fra Ude og Hjemme, som opslagene også henviser til.

Ifølge FBI-dokumentet skulle det trekantede symbol betyde “Boy lover” og signalere, at en pædofil person foretrækker drenge. Tilsvarende bliver det hjerteformede symbol kaldt “Girl lover” og skulle symbolisere et forhold mellem en voksen og en mindreårig pige.

'Girl lover'-symbolet har tidligere fundet vej til medierne. I 2016 bragte det amerikanske medie WLFA en historie om, at symbolet var fundet på Monster Truck-legetøj til piger. Producenten meddelte, at de ikke var klar over, at symbolerne blev brugt som kodesprog blandt pædofile, og trak efterfølgende legetøjet tilbage.

Andre symboler fra FBI-dokumentet er fundet på bleer af mærket Huggies fra virksomheden Kimberly-Clark. Det var en historie, som nyhedsbureauet Reuters’ faktatjekkere gik i rette med tidligere på året

Den danske facebookbruger skriver i kommentarer til sit opslag, at ideen med symbolerne på Fisher Price-legetøjet skulle være at normalisere pædofile gennem disse symboler. Brugeren omtaler også Onkel Reje og Pizzagate, som begge har været centrale dele af anklager fra konspirationsteoretiske kredse om, at der skulle eksistere en pædofil elite.

Facebookbrugeren har ikke reageret på TjekDets henvendelse. TjekDet har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra firmaet Mattel, der står bag Fisher-Price. Mattel har ikke reageret på henvendelserne, men alt tyder på, at Mattel er ramt af samme konspirationsteorier, som de førnævnte firmaer.

Hvis du kan lide vores artikler og vil være sikker på ikke at gå glip af den nyeste, så følg os på Facebook ved at klikke her.

Opdateret 10. maj 2024