Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Falsk annonce med TV 2-vært: “I skal ikke bruge så meget som en øre på det l*rt”

Fup og spam 11. aug 2023  -  3 min læsetid
Tjekdet
TV 2-vært Louise Wolff (midten) er den seneste i rækken af kendisser, hvis navn bliver misbrugt af svindlere i falske artikler. På sin Instragram advarer hun sine følgere om fupnummeret. Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
  • TV 2-vært Louise Wolff er blevet sagsøgt af en dansk bank efter udtalelser på direkte tv

  • Sådan kan man læse i flere facebookopslag med et link til en artikel, der foregiver at være fra B.T.

  • I artiklen deler tv-værten ud af sine tips til at blive rig på ingen tid med hjælp fra investeringsplatformen Immediate Momentum

  • Men artiklen er falsk og et forsøg på at få dig til at lave tvivlsomme investeringer

  • Louise Wolff bekræfter også via Instagram, at der er tale om et svindelnummer

Skrevet af: Redaktionen

I flere facebookopslag kan man læse, at en dansk bank har sagsøgt TV 2-værten Louise Wolff for nogle udtalelser på direkte tv. 

Opslagene linker til en artikel, der ser ud til at komme fra B.T., hvor Louise Wolff angiveligt i Aftenshowet på DR1 deler ud af sine tips til at blive stenrig på få uger. Og det er ved hjælp af Immediate Momentum, der tilsyneladende er en platform, som bruger kunstig intelligens til at handle med kryptovaluta, lyder det. 

Det tip har angiveligt gjort de danske banker hunderæde, fordi alle danskere på den måde lynhurtigt kan blive velhavende.

Men artiklen er det pure opspind og et forsøg på at lokke danskerne til at kaste penge efter tvivlsomme investeringer

Louise Wolff bekræfter også på sin instagramprofil, at det er svindel, efter hun har fået mange henvendelser om opslaget.

“Idioter forsøger at snyde og bedrage ved blandt andet at bruge mit navn og foto som påskud til at lokke penge ud af folk. Det er svindel - og I skal ikke bruge som meget som en øre på det l*rt,” skriver hun og kommer med en opfordring til folk om at anmelde annoncerne som svindel.

Samme fidus i ny forklædning

Fupmagerne bruger ofte den samme artikelskabelon med kendte danske mediers logoer - i dette tilfælde B.T.’s - og hver gang indeholder de falske artikler anprisninger af et digitalt investeringsværktøj. Billeder og navne på kendte personer bliver skiftet ud, mens kun enkelte dele af artiklernes tekster varierer.

I løbet af de seneste år har blandt andre skuespilleren Mads Mikkelsen, komikeren Finn Nørbygaard, tidligere fodboldspiller Preben Elkjær, skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og statsminister Mette Frederiksen måttet lægge person til lignende fupnumre. Det gælder også journalist og forfatter Jørgen Leth og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen.

Ud over at love, at man hurtigt kan tjene en formue ved at investere i en handelsplatform for kryptovaluta, finder man i artiklen også links til en side, hvor man kan tilmelde sig platformen ved at indtaste sine kontooplysninger.

I 2018 år afprøvede TjekDet løftet om hurtig rigdom, og i den artikel kan du læse, hvordan du lynhurtigt bliver ringet op af ukendte bagmænd, der lover dig guld og grønne skove, hvis du tilmelder dig "platformen".

Svære at stoppe

I det hele taget bliver mange af den slags svindelartikler spredt på Facebook – enten via betalte annoncer eller ved at brugerne deler det uden at være klar over, at de deler falsk indhold, sagde en repræsentant fra det sociale medie til TjekDet, da vi i 2019 spurgte medier, myndigheder og andre eksperter, hvorfor fupartiklerne er så svære at stoppe.

TjekDet har før modtaget et par henvendelser fra læsere, der uforvarende er havnet i fælden. De har berettet om økonomiske tab på flere tusinde kroner. Og i et ’ægte’ interview kunne Ekstra Bladet sidste år berette om Dennis Jenkins, som blev luret ind i svindlernes fangarme efter at have læst et falsk interview med Mads Mikkelsen.

Er du også kommet i kløerne på bitcoin-fupmagerne og har udleveret dine kreditkortoplysninger, bør du omgående kontakte din bank.

'Mit digitale selvforsvar' er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der kan hjælpe dig til at være sikker online ved at holde dig opdateret om aktuelle digitale trusler. 

Opdateret 11. aug 2023