Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Du bliver snigvaccineret af podepinden under coronatest, hævder netmedie. Men kilden til historien afviser

Faktatjek 26. apr 2021  -  4 min læsetid
This describes the image
Johns Hopkins Universitet har opfundet små anordninger til at transportere medicin op i tarmen på patienter. Men netmedier fordrejer opfindelsen til at handle om at snigvaccinere befolkningen mod corona.  Foto: Hendrik Schmidt/AP/Ritzau Scanpix
  • Når man bliver podet i halsen ved en PCR-coronatest, risikerer man at blive vaccineret mod sin vilje. Det har det amerikanske Johns Hopkins Universitet bekræftet, lyder budskabet hos mediet Newspeek

  • Universitetet skulle nemlig have udviklet bittesmå anordninger, som kan gemmes i podepindene, og som trænger ind i kroppen og vaccinerer

  • Johns Hopkins Universitet har faktisk udviklet mikroskopiske metal-anordninger. Men de har ikke det fjerneste med vacciner eller coronatest at gøre

  • Universitets opfindelse er derimod designet til at frigive medicin i tarmene over længere tid, og de bliver ikke som PCR-podepindene indført i halsen, men derimod i måsen

Det amerikanske Johns Hopkins Universitet bekræfter nu, at man uden ens vidende kan blive vaccineret mod covid-19, når man får foretaget en PCR-test. Sådan lyder det i hvert fald i en artikel fra mediet Newspeek

“Har du fået en PCR-test, er du måske allerede nu mRNA-vaccineret,” står der i artiklen. 

Det er uklart, præcis hvordan Newspeek når frem til den konklusion, men ad omveje henviser mediet til nogle mikroskopiske anordninger - såkaldte theragrippers - udviklet af forskere på Johns Hopkins Universitetet med henblik på at dosere lægemidler i folks tarme. 

Anordningerne er så små, at der kan være dusinvis af dem på spidsen af en vatpind, oplyser universitetet selv. Og dermed, mener Newspeek og andre vaccineskeptiske medier, bekræfter universitetet altså også, at anordningerne er skjult i podepindene, der bruges til PCR-test, og at de kan bruges til at vaccinere. 

Men det har John Hopkins Universitet aldrig bekræftet, for theragrippers har ikke noget som helst at gøre med hverken PCR-tests eller vacciner.

Theragrippers er hverken blevet afprøvet eller anvendt til at give vacciner,” fortæller universitetets sundhedsvidenskabelige afdeling i en mail til TjekDet. 

Til at give medicin i tarmene

Det fremgår ikke klart af Newspeeks artikel, hvordan PCR-testen bliver brugt til de påståede snigvaccinationer. Men ifølge artiklen har det været en formodning længe.

I bunden af artiklen linker Newspeek til den corona- og vaccineskeptisk hjemmeside Drleonardcoldwell.com som dokumentation for, at Johns Hopkins Universitet har bekræftet formodningen. 

På den hjemmeside kan man læse om en “ny teknologi udviklet ved Johns Hopkins Universitet, som skulle gøre det muligt at udføre fordækte vaccinationer gennem PCR-test,” og henviser til en nyhed fra universitet.

Men den nyhed beskriver opfindelsen af de såkaldte theragrippers, der er mikroskopiske metal-anordninger, designet til at hægte sig fast i tarmenes slimhinder. Ideen er, at anordningerne skal bære på lægemidler, som så gradvist kan frigives i kroppen.

Artiklen fortsætter under billedet

 

De mikroskopiske metal-anordninger kaldes theragrippers og kan hægte sig fast i tarmene, så patienten kan få fuld gavn af lægemidler, der gradvist frigives i kroppen. (Foto: hub.jhu.edu)Nyhedsartiklen fra universitetet er de seneste måneder blevet “udlagt upræcist med det formål at sprede desinformation,” konkluderer Johns Hopkins Medicine overfor TjekDet.

Og der er ingen grund til at frygte at få stoppet theragrippers i halsen sammen med podepinden. Den nyudviklede teknologi indføres nemlig i kroppen ad en ganske anden vej.

“Artiklen beskriver små anordninger kendt som theragrippers, der indsættes i tarmene med endoskop (rørformet, lysbærende instrument benyttet ved blandt andet kikkertundersøgelser, red.),” fremgår det videre af mailen. 

Anordningerne er tiltænkt extended-release drugs, altså lægemidler, der gradvist frigives i kroppen. Traditionelt har det nemlig været et problem, at den slags lægemidler for hurtigt arbejder sig igennem tarmsystemet, så patienten ikke får gavn af den fulde dosis. 

Et problem den nye opfindelse altså skal være med til at løse.

“Teknologien har vist sig lovende i laboratoriet. Men den er stadig i sine tidligste stadier og er ikke blevet godkendt til brug i mennesker,” oplyser Johns Hopkins medicinske afdeling.

Vatpind viser størrelsesforhold

TjekDet kan ikke give en klar forklaring på, hvordan universitetets opfindelse er blevet koblet sammen med PCR-test og vaccination.

Opfindelsen er testet med smertestillende lægemidler på dyr. Og hverken coronavirus, covid-19, PCR eller vacciner er nævnt med et eneste ord i forskningsprojektet eller universitetets omtale af opfindelsen.

I universitetets omtale af forskningen er der dog et billede af en vatpind, hvorunder det står beskrevet, at en theragripper er på størrelse med et støvkorn, og at den affotograferede vatpind indeholder dusinvis af de små anordninger. Og det kan være her, koblingen skal findes.

For netop det billede har fundet vej til flere steder, hvor PCR-test mistænkes for at blive brugt til i smug at vaccinere folk, der måske helst så sig fri. 

Men de samme netsider bringer ikke noget bevis for, at podepindene, som mange tusinde danskere hver dag får stukket i halsen i landets testcentre, skulle være fyldt med små vaccinebærende metal-anordninger.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Dette billede af en vatpind er muligvis forklaringen på, at de Johns Hopkins-udviklede theragrippers bliver forbundet med PCR-testen. (Foto: hub.jhu.edu)


Newspeek ønsker ikke at svare

TjekDet har spurgt Newspeek, hvorfor de skriver, at Johns Hopkins Universitet bekræfter, at man kan blive vaccineret med en PCR-test, når universitetet afviser historien. Vi har også spurgt, om de har kontaktet universitetet for at sikre, at det, de skriver, er rigtigt. 

Newspeek har ikke ønsket at svare på spørgsmålene. I stedet vil har mediet lagt TjekDets henvendelse på deres hjemmeside, oplyser de i en mail. 

Artiklen fra Newspeek nævner i øvrigt en læge ved navn Carrie Madej, der i længere tid angiveligt har advaret om, at PCR-testen kan bruges til at vaccinere. Men mediet henviser her til en video med selvsamme Carrie Madej, hvor hun på intet tidspunkt hævder, at man kan blive snig-vaccineret gennem PCR-test. Faktisk nævner hun ikke PCR-testen med ét ord. 

I stedet fremsætter hun en række påstande om coronavaccinerne, blandt andet at de ikke er testede på dyr, og at de kan ændre ens DNA. Det er påstande, som TjekDet flere gange har kunnet afkræfte

Artiklen fra Newspeek henviser desuden til et video-opråb, hvor Carrie Madej blandt andre optræder. TjekDet har tidligere faktatjekket selv samme opråb, der viste sig at indeholde en række falske påstande om vaccinerne mod covid-19.

TjekDet har også kontaktet Carrie Madej for at høre, om hun har advaret mod PCR-testen, sådan som hun bliver taget til indtægt for. Hun har ikke reageret på vores henvendelse.  

Vi har også kontaktet folkene bag Drleonardcoldwell.com. De har ikke ønsket at besvare TjekDets spørgsmål.

Opdateret 26. apr 2022